Geschiedenis

De Maxfun 25 is tot stand gekomen als een gezamenlijk initiatief van Maarten Voogd en Lars van den Berg.

Lars had in 1999 het plan opgevat om een sportbootklasse in Nederland te introduceren. Deels enthousiast geworden door het succes van de Melges 24, die echter door de prijs en de kwaliteitsproblemen van de Melges in Nederland geen succes ging worden, zag hij mogelijkheden een nieuwe boot te introduceren. Hij kwam in contact met Maarten Voogd, die zich net als jachtontwerper in Nederland had gevestigd, als helft van het duo Simonis-Voogd design. Maarten had een paar jaar daarvoor een sportboot ontworpen en gebouwd tijdens zijn ontwerpstage in Kaapstad. Dit ontwerp was qua snelheidspotentieel gelijk aan de Melges, maar door de gebruikte materialen veel goedkoper te produceren. Dit ontwerp paste goed bij de ideeen van Lars, die in zijn jachtwerf, Breehorn in Woudsend, in staat was de boot te bouwen.

Ze besloten de boot vanuit Zuid-Afrika naar Nederland te laten komen, en sprongen in het diepe door te besluiten tegelijkertijd 10 boten in productie te nemen. En zo stonden ze dan op de Hiswa in de RAI in Maart 2000 met de eerste in Nederland gebouwde Maxfun.

Maarten en Lars slaagden erin om in deze week alle 10 boten aan de man te brengen met de gezamenlijke afspraak de klasse tijdens de NSR groot te introduceren. De nieuwe klasse was een feit!

Bekijk hieronder de eerste promotie video die gemaakt is voor de MaxFun 25.

Media