Bemanning

Op een Maxfun maakt de bemanning het verschil. In aanleg vaart de boot ook met relatief weinig moeite op 80% van haar kunnen. Die extra 20% kan alleen door trainen, hard werken op de baan en in de schoolbanken gewonnen worden.

Aantal zeilers
De meeste boten varen met 4 bemanningsleden. In licht weer (tot een knoop of 15) is de boot ook nog competatief te zeilen met 3 man, je komt in druk verkeer soms wel een handje te kort. Zolang de boot recht te varen is, zal je echter meekomen in het veld. De klasse staat een maximaal gewicht van 360 kilo toe. Theoretisch is het dus ook mogelijk om de boot met 5 man te varen. Dat staat de klasse ook toe. Waar je de vijfde man laat, zal wel even zoeken zijn. 

Taken
Stuurman
Stuurt de boot, doet achterstag en wat losse handelingen bij tonrondingen. Bij een aantal boten is de stuurman ook verantwoordelijk voor de tactiek en/of het grootzeil.  

Grootzeil
Trimt grootschoot, traveler en is actief met gewicht (downwind is hij of zij tweede man voor wind). Tijdens het hijsen van de gennaker trekt hij de boom uit en vervolgens de tacklijn.

Fok en Gennaker
Upwind trimt de trimmer de fok (val, karpositie, schoot) en downwind de gennaker. Een aantal boten heeft downwind twee trimmers voor de gennaker. Over bakboord de eerste trimmer, over stuurboord de tweede. Bij tacks is hij als eerste uit het rekje om de tack in te leiden. Bij de drop heeft hij de tacklijn en val. Daarnaast zorgt hij ervoor dat het achterlijk binnen de boot valt.

Tacticus
De voorste man of vrouw houdt zich voornamelijk bezig met tacktiek, strategie, veld en wind. Daarnaast is de tacticus actief met gewichtstrim, helpt bij de gijp, zorgt dat de gennaker uit de zak komt bij het hijsen en plukt de gennaker bij de drop. Tactiek wordt op een aantal boten uitgevoerd door de grootzeiltrimmer, soms ook door de stuurman (met name de stuurmannen die uit de kleinere boten komen).